Novetats a les PAU: Què ens espera a les Proves d’Accés a la Universitat de 2024?

08/11/23 | Accés Universitat, PAU, Selectivitat

El panorama educatiu està en constant evolució, i les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) no són l’excepció. Tot i que aquestes continuaran mantenint la mateixa estructura, es presenten alguns canvis de contingut lligats al nou currículum de batxillerat LOMLOE. Vols saber quins són aquests canvis?

Història de la Filosofia torna a la fase general de la selectivitat 2024

Una de les novetats més destacables de les PAU 2024 és el retorn de la Història de la Filosofia a la fase general. Aquesta matèria, que havia estat relegada en edicions anteriors, recobra ara la seva rellevància. Això significa que l’alumnat tindrà l’oportunitat d’escollir entre presentar-se a l’examen d’Història o a l’examen d’Història de la Filosofia, oferint així una major flexibilitat i adaptabilitat als interessos i forts acadèmics de cada estudiant.

D’altra banda, en desaparèixer de la fase específica, aquelles carreres a les quals aquesta assignatura ponderava, ara deixarà de fer-ho.

Noves assignatures obligatòries de modalitat i altres canvis a les PAU 2024

Les PAU 2024 es caracteritzaran també pels canvis significatius a les assignatures obligatòries de modalitat. Mentre que, fins ara, l’alumnat podia escollir una entre 4 assignatures, aquest any tindran fins a 7 opcions diferents. Degut a l’aplicació del nou batxillerat LOMLOE, que suposa 7 tipus de batxillerat diferents, l’alumnat podrà escollir entre les següents matèries: Anàlisi Musical II, Arts Escèniques II, Ciències Generals, Dibuix Artístic II, Llengua i Cultura Llatines II, Matemàtiques II o Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II.

Cal destacar que aquestes assignatures obligatòries de modalitat també formaran part de la fase específica i que, per tant, també ponderaran a algunes carreres universitàries. 

Aquests canvis a les PAU 2024 impliquen, a més, la desaparició de la fase específica de matèries com Cultura Audiovisual i Electrotècnia, que ara passen a formar part de 1r de batxillerat. L’eliminació d’aquestes assignatures, així com la d’Història de la Filosofia d’aquesta fase, comporta els canvis més significatius de cara als estudiants, en especial a aquells i aquelles que tenien intenció de fer-les, que ara es veuen obligats a haver d’escollir unes altres.

 Estic exempt d’aquests canvis si vull apujar la nota de l’any passat?

. Com a forma excepcional, l’alumnat que es va matricular a Història de la Filosofia a la fase específica al 2023 i aquest any vol tornar a presentar-se per apujar nota, podrà tornar a fer-ho amb aquest mateix format. És a dir, se li aplicarà el format de l’any passat.

De la mateixa manera, aquells alumnes que tenien previst tornar a escollir Cultura Audiovisual o Electrotècnia a l’edició del 2024 per apujar nota, també podran fer-ho.

Les matèries de les PAU 2024 

Entra en aquest enllaç si vols saber més informació de les assignatures de les PAU 2024.

Prepara’t amb els millors! Si vols afrontar les PAU 2024 amb confiança, l’Acadèmia Accés és la teva millor opció. Contacta amb nosaltres ara!